Poneja

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Avaruusinsinöörinä - Osa 6

On kulunut viikko edellisestä postauksesta, joten on aika tehdä taas uusi. Oli tässä kirjoitellessa vähän kiire, joten en oikolukenut tekstiä läpi, ja näin ollen pahoittelen epäselvää tekstiä ja kirjoitusvirheitä. Tässäpä lyhyesti edellisen viikon tapahtumat avaruuden syövereissä:

Aurinkopaneelit paikallaan ja suunnattuna kohti aurinkoa.
Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin, eli aurinkopaneeleihin! Tein  toisenkin paneeliyksikön loppuun, jonka jälkeen siirryin spottilamppujen pariin. Niiden tekeminen ei ollut temppu eikä mikään, mutta olisivat ne voineet olla nätimmätkin. Nyt ne vain ovat pari tornia, jotka koostuvat muutamasta rautapalikasta ja roottoreista. Noh, ehkä ehostan niitä jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä niillä ei ole mikään kiire. Spottilamput syövät muutenkin aivan järjettömän paljon ruudunpäivitystä. Toivottavasti se ei ole pysyvää, sillä spottilampput ovat erittäin tärkeitä näkemisen kannalta.

Spottivalot toiminnassa.
Sittenpä en muistakaan, että mitä tapahtui seuraavaksi. Todennäköisesti tein jotain pieniä hienosäätöjä ja yksityiskohtia asemaan, kuten yllä olevassa kuvassa näkyvät kaiteet. Taisin jopa tehdä perustukset huipulla olevaan torniin ja hitsata kaikki keskeneräiset ovat kasaan, jotta asemasta saataisiin ilmatiivis. Miksi tämä on tärkeää? No hapen takia tietysti! En kuitenkaan voinut ottaa happea vielä käyttöön, mutta siitä lisää myöhemmin.

Olin jo pitkään halunnut tehdä itselleni vähän hienomman näköisen aluksen kuin mitä minulla oli. Nyt tarjoutui sopiva väli ehostaa alitehoista hitsausalustani ja tehdä siitä tehokkaampi, sekä nätimpi. Tämä tomi ei ollutkaan kovin helppo, vaan koko projekti kesti kolmen pelisession verran. Käytin toki kuorta hitsatessani apuna ison hitausaluksen koneistoa, mutta aikaa söi kaikista eniten lonkalta suunnitteleminen. Vaikka minä aluksista pidänkin, niin olen järkyttävän huono niitä suunnittelemaan. Täytyi kokeilla useita eri vaihtoehtoja, kunnes lopuksi edessäni odotti seuraavanlainen näky:

Welder Mk-2, maailman huonoin hitsausalus.
Hetkinen... Lukeeko kuvatekstissä tosiaankin huonoin? No minäpä selitän... Vaikka alus onkin uskomattoman nopea ja kivan näköinen, se on liaan suuri ja nopea hitsaamiseen. Heti ensimmäisenä sain hajotettua yhden hitsaimen kun kokeilin niiden toimivuutta. Laite nimittäin kiihtyy nollasta 380 km/h alle viiteen sekuntiin. Tämä oli ongelma, koska tarvitisin pienempää hitausalusta ahtaisiin tiloihin. En kuitenkaan kehdannut purkaa Welderiä, koska olin käyttänyt siihen niin paljon aikaa. Se olisi hyvä taistelualus, mutta sen aseistaminen vaatisi useita  radikaaleja muutoksia keulaan, jolloin joutuisin tekemään puolet aluksesta uudestaan. Sitten muistin, että grinder-työkalut eivät ole yhtä perso iskuille, kuin hitaustyökalut, mutta niitä käytetään kovin usein myös hyökätessä. Päätin siis korvata hitsaimet niillä, ja laittaa kylkeen pari ohjustykistöä ja gatling-asetta. Tällainen siitä sitten tuli:

Ensimmäinen aseistettu alukseni. En vain ole keksinyt sille vielä hyvää nimeä.
Kuvassa ei näy gatling-tykit, koska ne ovat sijoitettu aluksen alle, mutta jos oikein tarkasti katsoo, niin saatat nähdä oikeanpuoleisen ohjaustykistön. Se on aivan grinder-työkalun vieressä. Päätin kokeilla aluksen tuli voimaa ensin asteroidiin, mutta se ei paljon tehoista kertonut. Siksi päätin tallentaa ja ottaa kohteeksi oman asemani. Voin sanoa olevani hieman pettynyt, mutta samaan aikaan kovin yllättynyt. Takomalla kymmenen rakettia yhteen asemani kohtaan lähietäisyydeltä sai aikaan vain pienen reiän. Gatling-aseet vain hieman muokkasivat pintaa. Jos isot keyvtpanssarit kestävät noin hyvin tulitusta, niin miten hyvin sitten raskaat kevytpanssarit kestävät? Entäs kuinka paljon suuret aseet tekevät vahinkoa niihin, ja paljonko pienet aseet tekevät pieniin panssarikuutioihin? Nämä kysymykset minun olisi ratkaistava jossain vaiheessa, mutta nyt minulla oli muuta ajateltavaa.

Asemastani alkoi nimittäin loppua voima kesken. Kaksi pientä reaktoria eivät enää riittäneet ylläpitämään aseman järjestelmiä, joten minun oli pykättävä kolmas ja äkkiä. Se ei kuitenkaan auttanut kovin paljoa, sillä se käytti tehojaan 90% edestä. Myös kaikki varastokuutiot olivat täyttymässä, joten minun oli rakennettava uusi satsi niitä ja suuri reaktori. Sen lisäksi, että nämä olivat kalliita rakentaa, vaativat ne myös paljon tilaa, joten asemani kaksi konehuonetta olivat poissa laskuista. Toinen konehuone oli muutenkin yhtä kaaosta hätäpäissä kyhäämäni malmilaatikon takia. Se oli näet keskellä huonetta rumentamassa kokonaiskuvaa. Oli siis laajennettava asemaa alaspäin ja tehtävä oikea konehuone. Tämä tietysti tarkoitti, että jouduin purkamaan puolet uudesta rappukäytävästäni, mutta en voinut muutakaan.

Uutta konehuoneistoa rakentamassa.
Kyhäsin äkkiä pienen welder-aluksen ja rupesin rakentamaan konehuonetta suoraan komentokeskuksen alle. Sen tekemienn kesti yllättävän vähän aikaa! Päätin myös tehdä kerroksesta vähän pirteämmän näköisen laittamalla siihen pari ikkunaa.
Ikkunapanssarit paikallaan ja raskaan panssarin kehikko ympärillä.

Tässä vaiheessa tuli pokkoiltua vähän sinne sun tänne. Rupesin nimittäin samalla rakentamaan aseman ympärille suunnittelemaani alustaa/kulkureittiä huoltoautoille, joten konehuoneen rakentaminen jäi vähän sivuun. Aloitin myös hangaarin vahvistaminen raskailla panssarikuutioilla (jotka muuten syövät aivan järjettömästi rautaa). Tulipa siinä myös luotua ensimmäiset panssarioveni, joten päätin luoda vastaavat myös konehuoneen ikkunoiden suojaksi. Toimivat hienosti ja ne ovat lähes yhtä vahvat, kuin raskaat panssarikuutiot. Ei sillä, että tätä asemaa vastaan joskus hyökättäisiin, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Nykyinen malmijalostamo. Se on paljon  kompaktimpi, kuin edeltäjänsä.
Kun rauta vihdoin pääsi loppumaan ja odottelin uusien harkkojen valmistumista, tein suurimman siirtoprojektin mitä tähän mennessä olen toteuttanut. Rakensin konehuoneeseen neljä suurta säilöntälaatikkoa ja siirsin kaikki tavarani yläkerrasta niihin. Sen lisäksi muokkasin malminjalostushuonettani kokonaan uuteen uskoon... kolmesti! Peli nimittäin rupesi uusimman päivityksensä jälkeen kaatuilemaan, joten oli hieman pinna kireällä, kun sain viimeinkin jalostamon toimintakuntoon. Tein pieniä muutoksia myös kokoamohuoneeseen, mutta ne nyt ovat lähinnä kosmeettisia.

Konehuone. Neljä reaktoria, mutta vain yksi niistä on valmis.
Laitoin valot konehuoneeseen, sekä lisäsin sinne tietokoneen, josta koko asemaa voi hallita. Rakensin myös vihdoinkin sen suuren reaktorin, jonka pitäisi riittää aika pitkäksi aikaa. Se nimittäin käyttää vain 10% tehoistaan, ja olen varannut tilaa vielä kolmelle vastaavalle. Vasemmalla olevassa kuvassa se ei näy, mutta lisäsin myös ilmalukkoihin automaattisen oven sulkemisen, joka vaati usean ajastinpalikan ohjelmoimista. Näitä palikoita tulee olemaan vielä roppakaupalla lisää, ja ties mitä muuta teknistä pelin kehittäjät vielä lisäävät konehuoneeni iloksi!

Ja siinäpä sitä olikin. Loppuajan olen käyttänyt aseman ulkopuolella seiniä ja kulkureittiä tehden. Siirsin myös kaiken omistamani uuteen maailmaan, koska nykyisessä maailmassani ei ollut jäätä, jota vaaditaan happisysteemin ylläpitämiseksi. Menetin prosessissa kaikki säilötyt malmini, mutta se ei juuri haitannut, koska suurin osa niistä oli nikkeliä, jota en käyttänyt yhtikäs mihinkään. Seuraava pelisessio alkaa siis raudahakureissulla. Työtä riittää!

Kuva keskeneräisestä kyljestä ja alustasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti