Poneja

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Pala kerrallaan - Osa 2

Vaikka käytinkin tänään aikaa Photoshopin parissa saman verran, kuin eilenkin, en saanut siitä huolimatta juuri mitään aikaiseksi. Syynä olikin se odotettu ongelma, eli Dashin siivet.

Sain vasemman siiven (Dashista katsottuna) tehtyä hyvin, mutta ongelma ilmenikin hänen oikeassa siivessään. Muutama sulka päädystä meni vielä ihan jees, mutta kun ne rupesivat tihenemään, alkoi ongelmat.

Ja tässä vaiheessa se kaikki alkoi kusta.

Vaikka kuinka yritin, näytti lopputulos aina perseeltä. Puolen tunnin kuluttua sain siiven viimein valmiiksi, mutta...

No voi vitun vitun vittu. Sehän näyttää ihan paskalta!
Note to self: Muista zoomata välillä kauemmas.

No eipä siinä mitään. Tässä vaiheessa päätin kuitenkin siistiä viivojen päitä hiukan. Tämä on se homma, josta edellisessä kirjoituksessani puhuin, mutta en jaksanut siitä ruveta sen tarkemmin selittämään. Sen sijaan, että käyttäisin hyväkseni piirtopöydän paineen tunnistusta viivoja piirtäessä, pidän paineen koko ajan pehmeänä, jotta viivasta tulee tasapaksu koko matkalta. Terävöitän sitten jälkikäteen hieman viivojen päitä, jotta kokonaisuus näyttäisi kivemmalta. Koska kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa, niin tässäpä on vertailukuvat:

Ennen.


Jälkeen.
Pieni, mutta tärkeä yksityiskohta. Tuon homma jälkeen aloinkin sitten piirtämään epämuodostuneen siiven sulkia uudestaan yksi kerrallaan, kunnes ne olisivat linjassa. Kolme sulkaa jaksoin piirtää ja sitten rupesi taas väsyttämään. Kokeillaan tehdä loput huomenna virkeämmällä mielellä.

Aikaa käytetty kokonaisuudessaan: n. 4 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti