Poneja

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Pala kerrallaan - Osa 4

Vaikka tämä kirjoitus onkin ilmestynyt perjantaina, on työ kuitenkin tehty torstaina. En vain jaksanut kirjoittaa enää mitään viime yönä.

Hyvin pientä säätöä tällä kertaa. Laittelin paikalleen ensin Dashin korvan yksityiskohdat ja vähän kieltä näkyviin. Sitten siirryin siihen hankalimpaan vaiheeseen, eli silmiin. Silmälle/silmille minulla on tapana tehdä oma kansionsa, jonka yleensä sijoitan harjan ääriviivojen alapuolelle. Kansio pitää sisällään vähintään seuraavat asiat:


Usein ripset joutuu sijoittamaan kehon ääriviivojen yläpuolelle, mutta tässä tapauksessa pystyin laittamaan ne silmä-kansioon, koska ne eivät risteä minkään muun viivan kanssa. Pohjasta on sen takia kopio, jos huomaan mokanneeni silmän sijoittelun ja/tai muodon kanssa. Eli voin palata hieman taaksepäin korjaamaan ongelmaa. Dashin silmän kanssa ei ollut minkäänlaisia ongelmia, koska minun täytyi piirtää vain yksi sellainen ja vieläpä suoraan sivulta. Twilightin silmät olivat vähän haastavammat...

Twilightilla kasvonpiirteet on huomattavasti vaikempi laittaa paikoilleen hänen pään asennon takia. Asettelin hänen silmiä arviolta kaksi kertaa pidempään, kuin Dashin, eikä ne ole läheskään täydelliset. Kaiken lisäksi jätin vielä ripset pois tässä vaiheessa, niin Twilight näyttää vähän oudolta. No niidenpä onkin tarkoitus antaa vain hieman suuntaa. Dashin silmä ei vaadi muuta kuin vähän elävöitystä, mutta Twilightin silmille joutuu tekemään sitten enemmän säätämäistä. Tässäpä tilanne session lopuksi:


Niin ja lisäsinhän minä vielä tuon kukkulan alun tuohon vähän helpottamaan ympäristön hahmottamista. Tein sitä varten kokonaan uuden kansion, jolle annoin nimeksi "etuala", ja siirsin sen kaikkien muiden tasojen ylle. Ei sen ihmeellisempää.

Huomasin tuossa kirjoittaessa, että Twilightin pohjavärjäys on jäänyt hieman viimeistelemättömäksi. Pitää korjata tuo ongelma tänään. Jos sitä kokeilisi laittaa tuon Dashin siivenkin nyt ojennukseen.

Aikaa käytetty kokonaisuudessaan: 5.5 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti